nl-NLen-US

De oorsprong van Sosana

Sosana’s verhaal is een waargebeurd verhaal. Het is een voorbeeld hoe Finlays geholpen heeft de levensstijl van vele lokale mensen in Kenia te verbeteren door hen kansen te geven waar ze nooit op gerekend hadden. Meer en meer mensen willen niet alleen dat hun producten smakelijk en gezond zijn, maar ook dat ze weten waar het geteeld is en dat dat eerlijk gebeurt. FV SeleQt is trots op het merk Sosana en deelt met veel passie het verhaal van Sosana met zoveel mogelijk mensen.

FV SeleQt is een joint venture van Finlays en de Best Fresh Group. Finlays beschikte al over eigen productielocaties in Afrika. Het bedrijf is een van de wereldspelers in de internationale markt voor thee, bloemen, rubber en exotische groenten. De Best Fresh Group heeft weer alle expertise in huis om een totaalpakket groenten en fruit te vermarkten en helpt daarmee het merk Sosana bekend te maken bij de consument. Met Sosana wil FV SeleQt ontwikkelingslanden zoals Kenia dichterbij huis brengen voor de Europese consument. 

De meeste Sosana producten worden geteeld door op eigen plantages van Finlays in Kenia. Door het seizoensgebonden karakter van de producten en het klimaat in Kenia werkt Finlays nauw samen met andere telers over de hele wereld, telers die volgens dezelfde hoge normen en procedures werken die zijn ingesteld door Finlays. Dit garandeert de beschikbaarheid en voedselveiligheid van onze producten het hele jaar door.

Daarnaast eten de meeste mensen niet genoeg verse groenten, wat tot gezondheidsklachten kan leiden. het gebrek aan kennis over hoe men groenten moet bereiden, betekent dat mensen niet genieten van de bereiding van een gerecht en het meer zien als een tijdrovende klus. Met Sosana’s groenten, tips en recepten combineer je het gemak dat je graag wilt met een heerlijke smaak en geweldige kwaliteit!