nl-NLen-US

Hallo, mijn naam is Sosana

Ik stel me even voor: mijn naam is Sosana. Ik woon in Kenia en ik werk op een plantage van Finlays, waar we een groot aantal groenten en kruiden telen. Door de uitdagingen en karakteristieken van ieder product, hebben we teams die gespecialiseerd zijn in elk een gebied. Peulen, sugar snaps en haricot verts zijn de groenten waar ik in gespecialiseerd ben, terwijl mijn collega’s bijvoorbeeld specialisten zijn in bimi, babybosui, babymais en kruiden.

Finlays zorgt voor een busje van en naar het werk. Dit bespaart niet alleen tijd omdat we niet hoeven te lopen, maar het is ook een stuk veiliger - vooral als het donker is. We krijgen werkkleding en ook elke dag een gezonde lunch.

Ik heb een kans gekregen waar mijn ouders alleen maar van konden dromen. Door Finlays heb ik leren lezen en schrijven en momenteel volg ik een training om teamleider te worden. Sinds ik voor Finlays werk, kan ik mijn familie helpen. Bijvoorbeeld: mijn moeder was gewend te koken op hout, wat niet alleen ongezond is, maar ook veel tijd kost. Finlays heeft me geholpen met de aanschaf van een gasfornuis.

Het merk Sosana staat voor eerlijkheid en openheid, terwijl we vasthouden aan de hoogste kwaliteitsnormen en voedselveiligheidsstandaarden. Al onze producten kunnen worden gevolgd door de keten, van het plantje op het veld tot het eindproduct op je bord.

Onderdeel van Sosana, zijn ook de Sosana Fairtrade producten. Deze producten worden volgens dezelfde normen geteeld, maar door lokale telers waar we hecht mee samenwerken. Met de opbrengst die wordt gerealiseerd vanuit fair trade, wordt het mogelijk gemaakt om projecten voor lokale gemeenschappen te financieren, zoals lokale scholen en ziekenhuizen.

Ik ben zo trots dat door het gebruik van mijn naam, het verhaal van mij en mijn collega’s wordt verteld aan mensen over de hele wereld. Door Sosana producten te kopen, help je om mensen zoals ik, meer kansen te geven op werk en een goed leven. Daarmee help je onze levensstandaard te verhogen en de armoede te bestrijden die in Kenia de dagelijkse realiteit is.