nl-NLen-US
Bimi Lasagne
Porties: 4

Ingrediënten
4 lagen verse lasagnapasta
1 schaal bimi
zout
gemalen peper
olijfolie
50gr boter
½ liter melk
geraspte parmezaan, naar smaak

Bereiding
Breng wat water aan de kook in een grote sauspan, voeg zout en een beetje olie toe. Breng aan de kook en voeg de verse lasagnapasta toe. Neem van het vuur na 3 tot 4 minuten en laat gedurende 15 minuten drogen op een theedoek.
    
Leg de bimi in een pot met ongeveer twee eetlepels olijfolie. Nu kun je andere groenten toevoegen zoals asperges, wortels, uien of paddestoelen. Roer gedurende een paar minuten tot alles bruin is.
    
Om een bechamelsaus te bereiden: voeg boter toe aan een sauspan en voeg bloem toe wanneer die begint te smelten terwijl u blijft roeren. Wanneer de bloem bruin wordt, voeg melk toe en meng alles met een klopper zodat er geen klonten Op het eind voegt u ook zout en gemalen peper toe.
    

Voeg een paar eetlepels bechamel toe aan de groenten om ze sappiger te maken en roer goed.
    
Verwarm de oven voor tot 220°C. Leg een laag pasta in een bakvorm en bedek met een laag groenten en herhaal de procedure 2 tot 3 keer. Bedek de laatste laag met de bechamelsaus en voldoende geraspte kaas.
    
Plaats de vorm in de oven gedurende 5 minuten. Plaats de vorm dan onder de grill voor 5 minuten of tot wanneer de toplaag bruin is geworden.
Recepten met: Bimi