nl-NLen-US
Penne & Bimi met pittige en krokante ansjovis
Porties: 4

Ingrediënten
350g penne
300g Bimi
50g ongezouten boeter
5 eetlepels zonnebloemolie
1 rode peper
1 blikje ansjovis op olie (50 g)
2 teentjes knoflook
6 eetlepels broodkruimels
75g geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout
Basilicumblaadjes

Bereiding
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de Bimi 3 minuten voor het einde van de kooktijd toe.

Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd de peper in stukjes. Laat de ansjovis uitlekken en snijd in grove stukken. Pel de knoflook en snijd zeer fijn.

Smelt de boter en 2 eetlepels olie in de pan. Voeg de rode peper, de ansjovis en de knoflook toe. Laat op een gemiddelde warmte ongeveer 2-4 minuten of totdat de ansjovis uit elkaar valt.

Verwarm overgebleven olie in een koekenpan en bak de broodkruimels tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Giet de penne en de Bimi af en bewaar 3-4 eetlepels van het kookwater. Meng de pasta, de Bimi en het kookwater met de Parmezaanse kaas en de ansjovis. Breng op smaak met peper en zout. Strooi de broodkruimels erover en en garneer met basilicumblaadjes. Serveer met extra Parmezaanse kaas.
Recepten met: Bimi