nl-NLen-US
Noedelsoep met Bimi en garnalen
Porties: 4

Ingrediënten
2 liter visbouillon
4 droge kaffirlimoenblaadjes
1cm verse gember
1 kleine rode peper
125g shitake
125g fijne noedels
250g Bimi
2 eetlepels vissaus
sap van 1 citroen
16 gekookte garnalen
chilisaus
Handje cashewnoten
Koriander

Bereiding
Schil de gember en snijd in plakjes. Haal de zaadlijsten uit de peper en snijd heel fijn. Maak de shiitake schoon en snijd in tweeën.

Doe de bouillon, de limoenblaadjes, de gember en de peper in een grote sauspan. Doe de deksel erop en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 5 minuten pruttelen.

Voeg de paddenstoelen toe, doe de deksel er weer op en laat weer 5 minuten sudderen.

Breek de noedels in stukken. Voeg de noedels aan de soep toe met alle overige ingrediënten. Laat nog eens 5 minuten sudderen.

Serveer de soep in grote kommen, gegarneerd met koriander. Zet er de cashewnoten en de chilisaus bij.
Recepten met: Bimi