nl-NLen-US
Risotto met garnalen en Bimi
Porties: 4

Ingrediënten
60g boter
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
200g risottorijst (Arborio)
1 liter bouillon
80ml witt wijn
200g tijgergarnalen
100g Bimi
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
rasp van 1 citroen

Bereiding
Doe de helft van de boter en de olijfolie in een pan op gemiddelde warmte. Voeg de ui toe en bak in ongeveer 4 minuten glazig. Voeg de rijst en een kwart van de bouillon toe en roer goed door.

Laat ongeveer tien minuten zachtjes sudderen en voeg dan nog een kwart van de bouillon toe. Blijf roeren.

Giet nu de witte wijn en de rest van de bouillon erbij. Voeg de garnalen en de bimi toe en laat zachtjes koken tot de meeste vloeistof is geabsorbeerd en de rijst romig is.

Haal van het vuur en voeg de rest van de boter toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat vervolgens 5 minuten staan met een deksel op de pan.

Verdeel het gerecht over 4 kommen of borden, strooi de peterselie en de citroenrasp eroverheen en serveer.

Recepten met: Bimi