nl-NLen-US
Kip met heel veel groente

Tijd: 10 minuten
Aantal: 2 personen

Ingrediënten
250 gram kipfilet
250 gram Sosana haricot verts
400 gram Sosana wokmix (babybosui, babamis, Bimi, peulen, knoflook en 2 pepers)
3 eetlepels sesamzaadjes
50 gram  ongebrande geroosterde ongezouten cashewnoten
2 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels sojasaus
Zout en peper naar smaak
Rijst of noedels naar keuze

Bereiding noedels of rijst
Volg de instructies op de verpakking

Bereiding Sosana Haricot Verts
Snijd de onderkant en bovenkant van de haricot verts. Blancheer ze 4 minuten in kokend water. Spoel meteen af met ijskoud water, zodat ze niet verder koken.

Bereiding Cashewnoten
Rooster intussen de cashewnoten in een pan zonder olie, totdat ze bruin kleuren. Haal de noten uit de pan en zet apart in een kom.

Bereiding Sosana wokmix
Pel en hak de knoflook. Snijd de pepers fijn (als je niet van heet houdt, verwijder dan de zaadjes). Bak de knoflook en de peper in zonnebloemolie tot ze kleuren, maar laat de knoflook niet bruin worden. Haal ze uit de pan en zet ze apart.

Bereiding kip
Snijd de kipfilet in kleine stukjes, strooi er wat peper en zout overheen en bak 5 minuten op hoog vuur in dezelfde olie. Voeg de babybosui toe en wok voor twee minuten. Doe alle groenten erbij. Blijf wokken tot de groente zo gaar zijn als jij lekker vindt. Voeg eventueel extra olie toe.

Voeg dan de sesamzaadjes en de sojasaus toe. Voeg naar smaak de gebakken knoflook en pepers toe.
 
Bestrooi met de cashewnoten en serveer de met rijst of noedels.

Recepten met: Wokmix, Haricot verts